Jordan Family

Jordán Család / Family

 Memories:

Love, family, nature, truth… we live the natural people hard and beautiful life.

A Jordán művész család 2003 óta egy természetközeli életet választott. Állatok, fák, rétek, dombok veszik körül otthonukat , ahol önellátó gazdálkodást folytatnak. Több száz fát telepítettek, fontos számukra a természeti környezet megóvása, a vadon élő állatok védelme. A mai világban minden hasonló gondolkodású család számára kérdés lehet az, hogy hogyan lehet összehangolni a gazdálkodást, az ősi jellegű életet, modern környezetünkkel. Mindezt úgy, hogy közben a projekt maradjon független, irányzatoktól mentes elképzelés. Valójában minden egyes kérdésre egyedi választ kellett adni, hogy az egész mi módon épüljön fel, milyen esetben célszerű alkalmazkodni a modern eszközökhöz, és mikor maradjon “paraszti”, vagy “ősi” a kivitelezés. A cél az volt, hogy alapvetően családra épülő, tisztességes életmódot tegyen lehetővé, amely nem valami elméletet követ, hanem képes alakulni, változni és minden helyzetben egyedi módon járjon el. Szükséges volt, hogy a felmerülő problémákra a válasz ne a “pénz” legyen (gondolok itt a szakemberekre, alkalmazottakra, beruházásokra, épületekre és az eszközökre). Cél volt, hogy példaértékű legyen . A sikerek kiérdemeltek, a kudarcok pedig az úttal járó nehézségek legyenek. Alternatív megoldásokkal egy értelmes életvitelt tükrözni, mely talán nehezebb bárminél, sokszor őrültnek tűnő világunkban. Kultúrájukban háziállatok, nomád és teljesen modern megoldások keverednek. Mindenütt az egyszerűséget, beláthatóságot, hasznosságot, elérhetőséget és szépséget találták fontosnak. Ebben elkerülhetetlen az emberi erő és a kitartó munka, ami sokszor lelkileg fogy el egyes balszerencsés esetekben. Aki hasonló természetközeli életet szeretne élni, sajnos hasonló jellegű problémákkal szembesülhet. Ezeket csak évek során és sok tapasztalat útján lehet megoldani. Birtokukon gyakorlatilag minden a “semmiből” a család munkája és szeretete által jött létre.

 

 

Peter Jordan:

Jordán Péter

He is a child of nature. He paints landscapes, streets, and flowers. He’s the founder of our gallery, and property where we live. He was hard working to build up both projects.

His life has followed with the spirit of silence.

 

Agnes Jordan:

Jordán Péter & Ágnes

Peters wife. She’s a painting appraiser.

At home she cares of our whole home. She does the milking, bread baking, vegetable garden etc. „She’ s the angel of us, the perpetual smiling.”

 

Jordan Kitti Unkas

kitti

kittiii

She’s Peters and Agnes daughter. She prefer to paint people and faces. She like show lifes that is or was hard, valuable souls in pictures. She’s done every work on farm as her Father.

 

Hope

We ’re all broken

and damaged, and

we aren’t quite fixed yet.

 

A lot of us have gone through

hell,

but you know what?

We came back. We came back stronger.

 

You know why?

Because we are warriors,

and warriors fight.

 

 

 

 

 

Jordán Galéria Siófok